Fråga:
Vilken jurisdiktion faller en IP-adress under?
Digital fire
2015-05-29 20:50:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad är en IP-adress?

En Internetprotokolladress (IP-adress) är en numerisk etikett som tilldelas varje enhet (t.ex. dator, skrivare) som deltar i ett datanätverk som använder Internetprotokollet för kommunikation. En IP-adress har två huvudfunktioner: värd- eller nätverksgränssnittsidentifiering och platsadressering.

Vem hanterar IP-adresser?

Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ) är en avdelning för ICANN , ett ideellt privat amerikanskt företag som övervakar global IP-adressallokering, autonom systemnummerallokering, rotzonhantering i Domain Name System (DNS), mediatyper och andra Internetprotokollrelaterade symboler och nummer.

Vad är ett regionalt internetregister?

Regionala Internetregister är komponenter i Internetnummerregistreringssystemet, vilket beskrivs i IETF RFC 7020. Internet Assigned Numbers Authority (IANA) delegerar internetresurser till RIR som i sin tur följer sin regionala policy för att delegera resurser till sina kunder, som inkluderar internetleverantörer och slutanvändare organisationer. Sammantaget deltar RIR i Number Resource Organization (NRO), bildat som ett organ för att representera sina kollektiva intressen, genomföra gemensamma aktiviteter och samordna deras aktiviteter globalt. NRO har ingått ett avtal med ICANN om inrättandet av Address Supporting Organization (ASO), som genomför samordning av globala IP-adresseringspolicyer inom ICANN-ramen.

Så IANA är en avdelning av ICANN. Den 1 oktober 2009 gav USA: s handelsdepartement sin kontroll över ICANN. 2013 har NSA-spioneringsskandalen lett till att ICANN har godkänt Montevideo-uttalandet.

Montevideo-uttalandet om framtiden för internetsamarbete släpptes den 7 oktober 2013 av ledarna för ett antal organisationer som är inblandade i samordningen av Internets globala tekniska infrastruktur. Uttalandet undertecknades av cheferna för Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), Internet Engineering Task Force, Internet Architecture Board, World Wide Web Consortium, Internet Society och de fem regionala internetadressregistrerna (afrikanska) Network Information Center, American Registry for Internet Numbers, Asia-Pacific Network Information Center, Latin America and Caribbean Internet Adresses Registry, och Réseaux IP Européens Network Coordination Center). Uttalandet ses till stor del som ett svar på den pågående NSA-övervakningsskandalen. Ledarna gjorde fyra huvudpunkter:

  • De förstärkte vikten av globalt sammanhängande Internetoperationer och varnade för fragmentering av Internet på nationell nivå. De uttryckte stark oro över undermineringen av internetanvändarnas förtroende och förtroende på grund av de senaste avslöjandena av genomgripande övervakning och övervakning. samhällsövergripande ansträngningar för utvecklingen av globalt samarbete med flera intressenter på internet.
  • De efterlyste en påskyndande av globaliseringen av ICANN- och IANA-funktionerna mot en miljö där alla intressenter, inklusive alla regeringar, deltar på lika villkor.
  • De efterlyste också att övergången till IPv6 skulle vara en topprioritet globalt. Särskilt Internetinnehållsleverantörer måste betjäna innehåll med både IPv4- och IPv6-tjänster för att vara fullt tillgängliga på det globala Internet.

Vilken jurisdiktion faller en IP-adress under om ett brott begås med det?

EXEMPEL: Låt oss säga att någon är värd för en webbplats som liknar The Silk Road i Furstendömet Själland. De använder TOR så att de har fördunklat sin plats online och använder ingen vanlig TLD. Vilket land skulle ha jurisdiktion för att försöka stänga webbplatsen? Vad händer om servern som är värd för webbplatsen ligger i molnet, liknar The Pirate Bay?

Frågar du om det land där servern har tilldelats en IP-adress för brottsbekämpning eller frågar du om landet för tilldelning av adressen för att lösa tvister om tilldelning av adressblock?
Tja, tekniskt bestämmer en IP-adress inte absolut en servares fysiska plats. Till exempel kan jag ha en .jp TLD och helt enkelt lösa A-posten till min server i USA eller någon annan metod för den delen (Think VPN passerar igenom, eller någon annan uppsättning DNS-tricks). Men för att svara på din fråga var min tanke från en brottsbekämpande POV.
Jag håller med. DNS-tilldelningen, oavsett vilken DNS-tjänst som tillhandahåller posten, skulle vara irrelevant för var rutan finns. Min fråga var om vi letade efter "rutan" för en brottslig åtgärd, eller vill vi lösa tvister om vem som ska kontrollera ett adressblock. Om det är en åtgärd för en olaglig server, är jurisdiktionen främst i det land där rutan finns (även om detta kan omfattas av fördraget), som mellan två adressinnehavare av uppdrag av IANA, bör det vara ett val av jurisdiktion inom ramen för IANA (jag måste titta)
-1
Ett svar:
#1
+9
chapka
2015-06-09 07:33:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är inte säker på att det är vettigt att prata om att ha "jurisdiktion" över en IP-adress för de ändamål som du diskuterar.

Om du vill stämma själva IP-adressen - något som är möjligt under begränsade omständigheter - kan du behöva hitta den för behörighetsändamål. Men jag tror inte det är det du pratar om. Du pratar om att vidta civila eller straffrättsliga åtgärder mot de människor som använder IP-adressen för att begå brott.

Det som är viktigt, i så fall är inte en teoretisk juridisk fråga om placeringen av en IP-adress. . Det är frågor som: var bor dessa människor? Var bor de som laddar ner det illegala innehållet? Var finns de fysiska servrarna? ("I molnet" är inte ett svar - det finns fysiska servrar någonstans som utgör det molnet.).

För jurisdiktionsändamål är stolen de sitter i när de laddar upp olagliga data och platsen för nätuttaget som den fysiska servern är ansluten till, är lika viktiga som, om inte viktigare, än den metafysiska "platsen" för serverns IP-adress.

använder även uppringning varje gång du ansluter får du en ny IP-adress. Det finns också sätt att förfalska din IP-adressplats så att den ser ut som någon annan och någon annan plats. Målet är att hitta personen bakom IP.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...