Fråga:
Vad händer om den indonesiska konstitutionella domstolen avgör en avrättad person?
HDE 226868
2015-05-28 02:46:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Före avrättningarna av narkotikasmugglare i Indonesien tidigare i år hade australiensiska tjänstemän pressat på fördröjning av avrättningarna på grund av ett sista överklagande i Indonesiens konstitutionella domstol. President Joko Widodo beviljade inte de fängslade välsignelserna, och så fortsatte avrättningarna.

Jag vet inte hur förfarandet vid domstolen gick efter avrättningarna, men jag antar att resultatet inte var till förmån för av de (avlidna) fångarna.

Vad skulle ha hänt om domstolen hade funnit fängelsernas fördel efter avrättningarna?

Ett svar:
#1
+7
HDE 226868
2015-05-28 02:46:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Praktiskt taget ingenting.

Strax innan jag skickade frågan hittade jag den här artikeln och blev fascinerad.

Jakarta: Indonesiens konstitutionella domstol har ingen makt att ändra dödsdomarna för Bali nio arrangörer Myuran Sukumaran och Andrew Chan eller göra något beslut i deras fall, säger indonesisk lagexpert Tim Lindsey.

Istället hoppas advokater för de två männen Indonesiens president Joko Widodo kommer att utsättas för politiskt tryck för att ompröva deras grunder om barmhärtighet om domstolen beslutar att konstitutionen kräver att presidenten korrekt ska överväga framställningar om barmhärtighet. var Widodo 1 . Det enda som advokaterna kunde ha vunnit hade varit en fördröjning av avrättningarna, vilket lett till tid för ytterligare grunder till presidenten.

Denna artikel gör saker tydligare: Fallet kunde ha haft en inverkan på grund av att det ifrågasatte presidentens välgörenhetsförfaranden, särskilt när det gäller utlänningar, men domstolen kunde inte ha upphävt dödsdomarna. Normalt är dess avgöranden bindande, men det var inte så i det här fallet.


1 Jag menar inte att detta var allt hans fel; Jag ber om ursäkt om det verkar som om jag gör det.

Detta innebär att domstolens beslut skulle ha tjänat rent som ett uttalande, inte som ett beslut som skapar skyldighet? Är det så domstolen arbetar i alla sina fall, eller bara i frågor om dödsstraff?
@Roy Ja till det första; Jag är inte säker på den andra. Uppdatering: [Wikipedia] (http://en.wikipedia.org/wiki/Constitutional_Court_of_Indonesia) innebär att det normalt har makt; dödsstraff är ett undantag,


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...