Fråga:
Använda internationella vatten för att tillhandahålla olaglig verksamhet nära ett land
gmauch
2015-05-27 20:09:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Låt oss anta att jag har ett fartyg flaggat i ett land där vissa aktiviteter är lagliga men inte i de flesta andra länder (som till exempel droganvändning eller prostitution är i Nederländerna). Låt oss åter anta att jag fyller alla aspekter för att lagligt fortsätta med dessa handlingar i landets flagga. Kan jag förankra fartyget strax utanför något annat lands territoriella vatten och ge ett medel för transport från det landet till mitt fartyg? Skulle det vara olagligt?

Detta är bara en teoretisk fråga, så om det hjälper kan svarare anta vilket land som helst där fartyget kan förankras i närheten.

Två svar:
#1
+16
chapka
2015-05-27 21:06:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För det första: det är en missuppfattning att internationella vatten är "laglösa". många aspekter av internationell havsrätt bestäms av internationellt fördrag.

För det andra: länder kan få jurisdiktion över brottsliga handlingar som ägde rum utanför sitt eget territorium enligt många doktriner: till exempel om du använde din båt för mänsklig människohandel eller barnprostitution, skulle USA sannolikt ha jurisdiktion över alla fall där en amerikan var ett offer enligt doktrinen om passiv personlighet. Se USA mot Roberts, 1 F.Supp. 2d 601 (ED La. 1998).

Tredje: även om fartyget befann sig i internationella vatten, skulle du göra några åtgärder i USA för att skaffa kunder - reklam, plocka upp passagerare, till och med lagra dina intäkter i landets banker - skulle ge en separat grund för jurisdiktion.

Intressant är att även om vissa brott (som barnprostitution som du nämner) är olagliga för en amerikansk medborgare åtminstone att delta i även internationella vatten, är vissa andra brott, som barnpornografi, inte.
#2
+8
Chad
2015-05-28 01:16:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Där jag misstänker att du kommer att stöta på ditt första problem är att i de flesta länder är anbud för olaglig verksamhet också olagligt även om dessa aktiviteter är lagliga där du planerar att vara värd för dem. Det var till exempel vid ett tillfälle lagligt i Iowa att spela vid 19. Men det var olagligt i Illinois om du inte var 21. Så om du begär 19 och 20-åriga människor i Illinois att ta en bussresa till Iowa för att spela som är olagligt . (Det fanns ett fall där den exakta saken hände även om det var inter-interwebs så att inte hitta en länk)

Många länder förbjuder också lockelse. Så förankring precis utanför territorialvatten för att tillgodose infödingar i det territoriet kommer sannolikt att falla inom den kategorin. Även om du inte tillhandahåller transporten. I själva verket om du arbetar med en tredje part för transporten kan du gå illa med konspiration stadgar.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...