Fråga:
Vad är skillnaderna mellan "Malum In Se" och "Malum Prohibitum" lagar
Jason Aller
2015-05-27 20:13:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

" Malum In Se " och " Malum Prohibitum " är latinska fraser, men utöver deras översättningar, vilka skillnader har de med sig när de beskriver lagar?

  • Malum In Se betyder "Det som är fel i sig"
  • Malum Prohibitum vilket betyder "Det som är fel eftersom det är förbjudet "
Detta inlägg citerades av: https://ejournal.undip.ac.id/index.php/dlr/article/view/19845
Ett svar:
#1
+10
HDE 226868
2015-05-27 20:22:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Malum prohibitum kan definieras som

En handling som är omoralisk eftersom den är olaglig; inte nödvändigtvis olagligt eftersom det är omoraliskt.

medan malum i sig kan definieras som

En medfödd omoralisk handling, oavsett om det är förbjudet enligt lag. Exempel inkluderar äktenskapsbrott, stöld och mord.

En jämförelse sida vid sida ges här:

Juridiska forskare har använt termerna mala prohibita och mala i sig för att göra skillnad mellan lagligt förbjudna och moraliskt förbjudna brott. De förstnämnda är de brott som är fel helt enkelt för att det finns formella, kodifierade regler som förbjuder dem. Ansträngningar för att definiera mala i sig har å andra sidan resulterat i vaga, ofta motstridiga betydelser som lämnar analytikern med föga men exempel att fungera som definitioner. Som ett resultat har vissa hävdat att skillnaderna mala i sig och mala prohibita helt överges. Om man undersöker mala i sig från en teoretisk synvinkel, med begreppen avsikt och skada, kan det vara möjligt att nå ett mer begripligt och användbart begrepp.

I teorin, de två är lätta att skilja, men i fall av lagstadgad våldtäkt försvinner skillnaderna.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...