Fråga:
Har forumanvändare som fastställer sin identitet mer rätt till skydd mot förtal?
Jason Aller
2015-05-29 22:10:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I ett onlineforum eller socialt nätverk har en användare som knyter identiteten på sin närvaro där till sin verkliga världsidentitet mer tillgång till dem när det gäller att bli förtalad än en användare som använder en pseudonym?

Frågad på ett annat sätt, är det möjligt att begå förtal mot en anonym pseudonym?

antingen har du rätt till skydd eller inte. Jag känner inte till några grader av skydd.
Ett svar:
#1
+4
HDE 226868
2015-05-29 23:12:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns egentligen ingen skillnad.

Citat från här,

Vad händer om jag ändrar personens namn? stark >

För att ange ett ärekränkningsanspråk behöver den som anspråk på ärekränkning inte nämnas med namn - käranden behöver bara vara rimligt identifierbar. Så om du förtalar "regeringsledaren som gör sitt hem på 1600 Pennsylvania Avenue" är det fortfarande rimligt att identifiera som presidenten.

Vad beror det hela på? Det beror på hur lätt det är att identifiera den pseudonym som använder sökanden. De har inte mer resurs per se - de har inte heller mer skydd enligt lagen - men det kan vara svårare för dem att vinna målet. På uppsidan kan påståendet inte orsaka dem så mycket skada jämfört med en person som använder deras faktiska namn.

** Obs: ** Förutom upprörande falskhet är det nästan omöjligt att ärekränka en offentlig tjänsteman.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...