Fråga:
Äktenskapligt våldtäkt enligt definitionen i indisk lag
Victor Juliet
2015-05-27 15:03:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enligt 1860 indiska strafflagen:

"Sexuellt umgänge av en man med sin egen fru är inte våldtäkt."

Vad är det möjligt undantag från denna lag som gör det möjligt för en man att åtalas för våldtäkt av sin fru?

Två svar:
#1
+5
chapka
2015-05-27 20:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det enkla svaret är: om lagen säger att våldtäkt inte är ett brott, är det inte straffbart av det straffrättsliga systemet. Om det fanns ett kryphål skulle en av advokaterna som representerar ett av de många våldtäktsoffer som har sökt rättvisa i Indien ha hittat det. Det finns mer än troligtvis ingen.

Några indiska våldtäktsoffer har försökt åtal enligt våld i hemmet, men som jag förstår det - och jag är ingen expert - är dessa lagar ganska tandlösa. .

Lösningen är att Indien ska anta bättre lagar. Majoriteten av indiska domare och lagstiftare vill att våldtäkt för äktenskap ska tillåtas, och så länge så är fallet kommer tyvärr ingen smart lösning att fixa någonting.

#2
+2
Aman Khandelwal
2017-04-18 11:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lagen om skydd av kvinnor mot våld i hemmet, 2005 förbjuder tvingat samlag i ett äktenskap. Denna lag ger dock endast civila rättsmedel. Våldtäkt för äktenskap har ännu inte kriminaliserats, även om det strider mot rätten till liv enligt artikel 21 i konstitutionen. se en sådan lag antas inom en snar framtid.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...