Fråga:
Vad innebär att ge juridisk rådgivning?
Mark
2015-05-28 12:38:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På webbplatser som den här är människor ofta oroliga för icke-advokater som "ger juridisk rådgivning" eller "utövar advokat utan licens". Vad är exakt sådana handlingar? Jag är särskilt intresserad av situationen i USA, eftersom det är där StackExchange-servrarna är.

Relaterat: http://meta.law.stackexchange.com/a/169/10
Ett svar:
#1
+7
L235
2015-05-28 15:52:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det beror mycket på vilken jurisdiktion du hänvisar till. Detta är ett av de områden där det varierar mellan olika stater. "Praktiserande lag" definieras vanligtvis inte i staty, men Wikipedia-definitionen definierar den som (betoning min):

ger juridisk rådgivning till klienter, utarbeta juridiska handlingar för klienter och företräda klienter i rättsliga förhandlingar och rättsliga förfaranden som rättegångar, och tillämpas på professionella tjänster av en advokat eller advokat, advokat, advokat eller civilrättslig notarie.

Wikipedia definierar Juridisk rådgivning som

ger ett professionellt eller formellt yttrande angående lagens innehåll eller förfarande i förhållande till en viss faktiska situationen.

och visar följande verkställighetsbestämmelse (betoning min):

Strafflagar och verkställighet av "Obehörig lagstiftning (UPL)" stadgar är den organiserade stapelns föredragna metod. Således har New Jersey en lag som gör det till ett " oordning av personer som är oroliga" att medvetet bedriva obehörig lagutövning och ett " brott i fjärde graden " att begå UPL om en (a) skapar ett falskt intryck av att man är advokat; (b) drar nytta av UPL, eller (c) orsakar UPL-skada.

Se även IANAL, som har viss information om användning på Internet :

Rättspraxisstandarden för att bestämma vilka kommentarer som går över gränsen är i allmänhet "tillämpningen av lag på fakta som är specifika för en person som söker juridisk rådgivning".Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...