Fråga:
Behåller en frånskild / änka (er) person under 20 år i Thailand sui juris?
HDE 226868
2015-05-29 05:43:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Thailand är en minderårig (en som inte har fått sui juris ) en person under 20 år. Ett undantag är görs om personen är gift - vilket kan hända när båda parter är över 17 år.

Säg att en person vid 18 års ålder gifter sig. Äktenskapet kan avslutas, i händelse av skilsmässa eller död för den andra partnern.

Om detta upphör före personens 20-årsdag, behåller de sui juris ?

Jag antar att någon som är gift har passerat en "tröskel" för sui juris och inte kommer att återgå; men det här är bara en gissning.
@TomAu Jag håller med: det skulle vara helt galet annars, eftersom du kanske har undertecknat ett kontrakt och då får du inte ändra det eller underteckna andra liknande kontrakt. Men det finns helt vansinniga lagar, så tyvärr är detta en mycket giltig fråga.
Ett svar:
#1
+5
Hijiri
2015-10-23 23:39:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De behåller sui juris efter "äktenskapsskillnad" eller makens död.

En minderårig blir sui juris efter äktenskap (civilt äktenskap enligt Thai Civil and Commercial Code, artikel 1448). [Konst. 20] Sui juris status kommer inte att upphävas genom skilsmässa eller död. Denna regel är inte skriven i stadgar utan tolkas på ett sådant sätt.

Men om en domstol bedömde att äktenskapet är ogiltigt (t.ex. existerade inte ett giltigt äktenskap på grund av äktenskap av samma kön, polygami, äkta äktenskap osv.) och en make är under 20 år blir hans status som sui juris också ogiltig.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...