Fråga:
I Pennsylvania finns det mer rättsligt skydd för att bilda en LLC i motsats till att fungera som ensamägare?
James Jenkins
2015-05-28 00:20:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I teorin erbjuder ett LLC (Limited Liability Company) en skyddsnivå för ägaren om han stäms.

Jag vill köpa hus och hyra ut dem, jag är rädd för att bli stämd av hyresgäster i framtiden (inget särskilt bekymmer, men jag bor i USA (United Sue of All).

Vad har något större skydd att ha en LLC som ägare av husen?

Jag skulle äga LLC, LLC skulle äga husen och hämta hyran.

Tre svar:
#1
+6
Libra
2015-05-28 00:31:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En LLC är en juridiskt distinkt enhet från din person. I grund och botten, om din LLC stäms och du förlorar, kan du bara förlora vad du lägger i din LLC. Dina personliga tillgångar är orörda.

En mycket sofistikerad kärande kan försöka kringgå detta och stämma både din LLC och dig personligen. (Jag har gjort det själv.) Om du är noga med att hålla din LLC verksamhet skild från din personliga verksamhet (ingen blandning av tillgångar, ingen användning av din LLC för att betala dina räkningar, men bara en lön), då kommer lagen ofta att befria dig från personligt ansvar för "LLC" handlingar.

Anledningen till att jag varnar för "commingling" är att om du gör detta kan du förlora skyddet från LLC som en separat enhet och bli personligt ansvarig för vad LLC gör. Detta är känt som "genomträngande företagets slöja."

Om du har hyrbostäder i mer än en stat, kanske du vill upprätta LLC för varje stat. Det beror på att vissa stater är mer hyresgäster och andra stater är mer hyresvänliga än andra, vilket innebär att du kanske vill försvara dig själv annorlunda i en stat mot en annan.

Den tekniska termen för (framgångsrikt) stämning av personen för företagets handlingar är att "genomtränga företagets slöja."
@cpast: Lade till en ny stycke adress din punkt.
#2
+2
feetwet
2015-05-28 00:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Observera vidare att det inte bara är en fråga om huruvida man ska använda en LLC eller inte, utan också var man ska bilda den LLC. Delaware är till exempel ett mycket populärt hem för LLC-företag som ägs och drivs någon annanstans på grund av relativt unika skydd, inklusive exceptionella sekretessbestämmelser.

Smart operatörer lagerar ofta LLC för att lägga till ytterligare skydd, vanligtvis genom att låta den ursprungliga ägaren investera genom ett "holdingbolag" som i sin tur är den enda lagliga ägaren till ett eller flera "operativa företag."

#3
+1
Shincke
2015-05-29 08:45:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta svar speglar ingen kunskap om Pennsylvania-lagstiftningen. Den allmänna regeln i de flesta stater är att en borgenär för en LLC inte får förfölja medlemmarna i LLC direkt. Med andra ord, förutsatt att du följer lämpliga företagsformaliteter, är aktiveringen av LLC gränsen för ansvar. Detsamma gäller för ett företag, även om LLC har den extra fördelen att de är varelser av kontrakt som inte nödvändigtvis kräver alla formaliteter i lagarna som styr företag. I den situation du beskriver skulle jag främst vara bekymrad över att behålla företagets formaliteter. Om du gör det har företagsformen betydande fördelar; om du inte gör det är det en mindre vägspärr.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...