Fråga:
Är det lagligt att ladda ner filmer i Kanada?
ShemSeger
2015-05-28 08:46:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanada har i många år varit känt som en piratskyddshavn, men upphovsrätten i Kanada har genomgått enorma reformer under de senaste åren, och det har varit svårt att följa upp alla förändringar. Med de nya uppdaterade upphovsrättslagarna, är det lagligt att ladda ner filmer från en webbplats som Piratebay? Vad är den officiella policyn?

Ett svar:
#1
+6
dw1
2015-06-09 16:20:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med förbehåll för några få undantag, till exempel rättvis handel, har upphovsrättsinnehavare rätt att diktera hur deras skapelser utförs, kommuniceras till allmänheten och reproduceras. Det är tekniskt en överträdelse och olagligt att ladda ner utan att respektera upphovsrättsinnehavarens villkor.

Copyright Act sätter en gräns på $ 5000 för icke- kommersiella överträdelsefall:

38.1 (1) (b) till ett belopp på minst 100 dollar och högst 5 000 dollar som domstolen anser vara rättvist, med avseende på alla överträdelser som är inblandade i förfarandet för alla verk eller andra föremål, om överträdelserna är för icke-kommersiella ändamål.

Praktiskt taget, på grund av rättvisa och rimliga kanadensiska domstolar och lagstiftning, är få eller inga rättegångar mot personliga, icke-kommersiella intrång eftersom de inte är kostnadseffektiva för rättighetsinnehavare. Ett rimligt pris på, till exempel, $ 150 för nedladdning av en film, är knappast värt tiden, kostnaden eller risken att åtalas, särskilt om svaranden inte har några uppenbara inkomster eller tillgångar för att täcka skadestånd, rättegångskostnader osv.

Även när din internetleverantör vidarebefordrar ett meddelande från en rättighetsinnehavare om påstått intrång, som de är skyldiga att enligt lag, är chansen att faktiskt stämmas (för närvarande) liten. Vidare, om du bara laddar ner och inte laddar upp eller "gör tillgängligt" kan det vara mindre troligt att du får sådana meddelanden eller hot från vissa rättighetsinnehavare, beroende på hur de väljer att identifiera IP-adresser till uppenbara intrång. Till exempel försöker många rättighetsinnehavare eller de verkställande företagen de använder att ladda ner intrångsfiler via BitTorrent och anklaga alla kamrater för intrång. För att fånga människor som bara laddar ner måste rättighetshavaren faktiskt erbjuda och distribuera sina egna upphovsrättsskyddade verk, och de verkar mer ovilliga att använda detta tillvägagångssätt.

Det kan finnas filmer i Kanada som inte har någon upphovsrätt och så kan du ladda ner men det är sällsynt.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...